Vlonderplanken

Apr 20, 2017

0

Vlonderplanken

Posted in : Webwinkel on by : blogadmin

Je kan twee verschillende hardhouten vlonders bouwen. Je spreekt van tegelvlonders of van plankenvlonders. Tegel vlonders zijn kant en klaar te noemen en vierkant van vorm. Ze bestaan bijvoorbeeld in 30 x 30 cm, 50 x 50 cm of zelfs in 100 x 100 cm. Hardhouten vlonders met behulp van tegels is eenvoudig. Je zou ze over stoeptegels kunnen leggen, om maar iets te noemen. Ook op een balkon of een overkapping doen ze het goed. Als je niet tot weinig wil zagen, dan vormen tegelvlonders een uitkomst.

Werking van hout onderschatten

Als je met hout werkt, dan weet dat hout ook ‘werkt’. Je zal altijd rekening moeten houden met een tussenruimte. Er zal ruimte voor de werking van hout moeten achterblijven, zo als je werkt met vlonderplanken. Bij hardhouten planken is dit bijvoorbeeld 8mm, bij planken van 14,5 cm breed. Extra tip; blijf altijd een paar centimeters van gebouwen vandaan.

Fouten in constructie

Is jouw bouwsel bestand tegen storm en slecht weer? Schuine schoren in hoeken kunnen het verschil maken. En ook hier komt een goede fundering ten goede van jouw houten schutting of verkapping. Laat altijd minimaal één andere persoon die vaker met hout heeft gewerkt meekijken.

Vlonderplanken hebben luchtruimte nodig. Zo kunnen de planken ventileren en ‘droogwaaien’. Wij gaan uit van zo’n 7 centimeter, het zal de levensduur van jouw vlonderplanken ten goede komen.

Daar is die weer, je hebt het misschien al vaker op het internet of op onze website gelezen. Maar onderhoud van jouw vlonderplanken blijft van belang. Net als bijvoorbeeld je auto heeft hout onderhoud nodig. Schoonmaken en behandelen verlengd de levensduur, maar daarnaast blijft het hout mooi om te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *