Ontdek de kracht van Kung Fu bij Amsterdam Kung Fu

20 juni 2023 0 reacties

Amsterdam Kung Fu: versterk je lichaam en geest

Kung Fu is een oude Chinese krijgskunst die al eeuwenlang wordt beoefend. Het is niet alleen een fysieke activiteit, maar ook een mentale discipline die gericht is op het versterken van lichaam en geest. In Amsterdam zijn er verschillende Kung Fu-scholen waar je deze kunst kunt leren en beoefenen.

Een van de bekendste Kung Fu-scholen in Amsterdam is Amsterdam Kung Fu. Deze school biedt lessen aan voor zowel volwassenen als kinderen, en richt zich op het aanleren van traditionele Kung Fu-technieken, zoals stoten, trappen en worpen. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen.

Maar Kung Fu gaat niet alleen over fysieke vaardigheden. Het is ook een mentale discipline die gericht is op het ontwikkelen van zelfbeheersing, concentratie en doorzettingsvermogen. Bij Amsterdam Kung Fu wordt hier dan ook veel aandacht aan besteed. De instructeurs zijn ervaren professionals die niet alleen kennis hebben van de technieken, maar ook begrijpen hoe belangrijk het is om een gezonde geest te hebben.

Het mooie van Amsterdam Kung Fu is dat het geschikt is voor iedereen, ongeacht leeftijd of niveau. Of je nu net begint met sporten of al jarenlang ervaring hebt met martial arts, er zijn lessen voor iedereen. Bovendien biedt de school verschillende programma’s aan, zoals zelfverdediging, Tai Chi en Qigong, waardoor je jouw persoonlijke doelen kunt bereiken.

Naast de fysieke en mentale voordelen van Kung Fu, is het ook een sociale activiteit. Bij Amsterdam Kung Fu maak je deel uit van een gemeenschap van gepassioneerde beoefenaars die elkaar steunen en inspireren. Het is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken.

Kortom, Amsterdam Kung Fu is een geweldige manier om zowel je lichaam als geest te versterken. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe uitdaging of gewoon wilt werken aan je gezondheid en welzijn, deze school biedt alles wat je nodig hebt. Neem gerust contact op met Amsterdam Kung Fu voor meer informatie over hun lessen en programma’s.

 

7 Veelgestelde Vragen over Amsterdam Kungfu: Alles wat je moet weten

 1. Wat is Amsterdam Kungfu?
 2. Waar kan ik in Amsterdam Kungfu lessen volgen?
 3. Hoeveel kosten de lessen bij Amsterdam Kungfu?
 4. Wat zijn de voordelen van het beoefenen van Amsterdam Kungfu?
 5. Welke stijlen worden er bij Amsterdam Kungfu onderwezen?
 6. Is er een minimumleeftijd om les te krijgen bij Amsterdam Kungfu?
 7. Zijn er speciale voordelen voor leden van de Academy of Martial Arts in Amsterdam (AMMA)?

Wat is Amsterdam Kungfu?

Amsterdam Kungfu is een Kung Fu-school in Amsterdam die zich richt op het aanleren en beoefenen van traditionele Chinese krijgskunst. De school biedt lessen aan voor zowel volwassenen als kinderen en richt zich op het ontwikkelen van fysieke vaardigheden, zoals kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen, evenals mentale discipline, zoals zelfbeheersing, concentratie en doorzettingsvermogen.

Bij Amsterdam Kungfu worden verschillende technieken aangeleerd, waaronder stoten, trappen en worpen. Daarnaast biedt de school ook programma’s aan voor zelfverdediging, Tai Chi en Qigong. Het doel van de school is om studenten te helpen hun persoonlijke doelen te bereiken en hun algehele welzijn te verbeteren.

De instructeurs bij Amsterdam Kungfu zijn ervaren professionals die niet alleen kennis hebben van de technieken, maar ook begrijpen hoe belangrijk het is om een gezonde geest te hebben. Ze zijn gepassioneerd en toegewijd aan het begeleiden van elke student op zijn of haar eigen unieke pad.

Amsterdam Kungfu is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of niveau. Het is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken terwijl je werkt aan je gezondheid en welzijn. Als je geïnteresseerd bent in het leren van Kung Fu of gewoon meer wilt weten over de school, neem dan gerust contact op met Amsterdam Kungfu voor meer informatie over hun lessen en programma’s.

Waar kan ik in Amsterdam Kungfu lessen volgen?

Er zijn verschillende Kung Fu-scholen in Amsterdam waar je lessen kunt volgen. Hier zijn een paar opties:

 1. Amsterdam Kung Fu: Amsterdam Kung Fu is een van de bekendste Kung Fu-scholen in Amsterdam. Ze bieden lessen aan voor zowel volwassenen als kinderen en richten zich op het aanleren van traditionele Kung Fu-technieken, zoals stoten, trappen en worpen.
 2. Shaolin Kung Fu Instituut Nederland: Het Shaolin Kung Fu Instituut Nederland is een school die zich richt op de Shaolin-stijl van Kung Fu. Ze bieden lessen aan voor zowel beginners als gevorderden en hebben ook programma’s voor kinderen.
 3. Wing Chun Pai: Wing Chun Pai is een school die zich richt op de Wing Chun-stijl van Kung Fu. Ze bieden lessen aan voor zowel beginners als gevorderden en hebben ook speciale programma’s voor vrouwen.
 4. Lung Ying Kung Fu Amsterdam: Lung Ying Kung Fu Amsterdam is een school die zich richt op de Lung Ying-stijl van Kung Fu. Ze bieden lessen aan voor zowel beginners als gevorderden en hebben ook programma’s voor kinderen.

Dit zijn slechts enkele opties, er zijn nog veel meer scholen in Amsterdam waar je terecht kunt voor Kung Fu-lessen. Het is belangrijk om te kijken welke stijl het beste bij jou past en welke school het beste aansluit bij jouw persoonlijke doelen en behoeften. Neem gerust contact op met verschillende scholen om te informeren naar hun lesaanbod en tarieven, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Hoeveel kosten de lessen bij Amsterdam Kungfu?

De kosten voor lessen bij Amsterdam Kungfu variëren per type les. De prijzen zijn als volgt:

-Vrijdagavond lessen: €20,- per les

-Zaterdagmiddag lessen: €25,- per les

-Privélessen: €30,- per les

Wat zijn de voordelen van het beoefenen van Amsterdam Kungfu?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het beoefenen van Amsterdam Kungfu. Hieronder staan enkele belangrijke voordelen opgesomd:

 1. Verbeterde fysieke gezondheid: Kungfu is een fysiek veeleisende activiteit die je spieren versterkt, je uithoudingsvermogen vergroot en je flexibiliteit verbetert. Door regelmatig te trainen, kun je jouw algehele fysieke gezondheid verbeteren.
 2. Verhoogde mentale kracht: Kungfu gaat niet alleen over fysieke vaardigheden, maar ook over mentale discipline. Door te trainen in Kungfu, kun je jouw concentratie, zelfbeheersing en doorzettingsvermogen verbeteren.
 3. Betere zelfverdediging: Kungfu is een effectieve vorm van zelfverdediging die je kan helpen om jezelf te beschermen in geval van gevaarlijke situaties.
 4. Vermindering van stress: Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om stress te verminderen en een gevoel van ontspanning te bevorderen.
 5. Sociale voordelen: Bij Amsterdam Kungfu maak je deel uit van een gemeenschap van gepassioneerde beoefenaars die elkaar steunen en inspireren. Het is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken.
 6. Verhoogd zelfvertrouwen: Door het beheersen van nieuwe vaardigheden en het bereiken van persoonlijke doelen, kan het beoefenen van Kungfu leiden tot een verhoogd gevoel van zelfvertrouwen.
 7. Verbeterde algehele welzijn: Het beoefenen van Amsterdam Kungfu kan bijdragen aan een verbeterd algeheel welzijn, zowel fysiek als mentaal.

Kortom, het beoefenen van Amsterdam Kungfu biedt talloze voordelen voor zowel de fysieke als mentale gezondheid en kan leiden tot een verbeterd gevoel van welzijn en zelfvertrouwen.

Welke stijlen worden er bij Amsterdam Kungfu onderwezen?

Bij Amsterdam Kung Fu worden verschillende stijlen onderwezen, waaronder de traditionele Shaolin Kung Fu, Tai Chi en Qigong. Deze stijlen hebben allemaal hun eigen unieke kenmerken en voordelen.

Shaolin Kung Fu is een van de oudste en meest bekende stijlen van Kung Fu. Het omvat een breed scala aan technieken, waaronder stoten, trappen, worpen en grondgevechten. Het is gericht op het ontwikkelen van kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen.

Tai Chi is een zachtere vorm van martial arts die gericht is op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn. Het omvat langzame bewegingen die gericht zijn op het versterken van de spieren, het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van stress.

Qigong is een andere zachtere vorm van martial arts die zich richt op ademhalingsoefeningen en meditatie. Het is gericht op het versterken van de geestelijke gezondheid door middel van ontspanningstechnieken.

Door deze verschillende stijlen te combineren, biedt Amsterdam Kung Fu een uitgebreid programma dat geschikt is voor mensen met verschillende interesses en doelen. Of je nu op zoek bent naar fysieke uitdagingen of juist meer wilt werken aan je mentale gezondheid, er is altijd een les of programma dat bij je past.

Is er een minimumleeftijd om les te krijgen bij Amsterdam Kungfu?

Ja, er is een minimumleeftijd om les te krijgen bij Amsterdam Kung Fu. Voor de reguliere lessen geldt een minimumleeftijd van 16 jaar. Voor kinderen tussen de 6 en 15 jaar oud biedt de school speciale jeugdlessen aan. Deze lessen zijn aangepast aan de leeftijd en het niveau van de kinderen, zodat zij op een veilige en leuke manier kunnen leren en groeien in Kung Fu.

Zijn er speciale voordelen voor leden van de Academy of Martial Arts in Amsterdam (AMMA)?

Ja, er zijn verschillende voordelen voor leden van de Academy of Martial Arts in Amsterdam (AMMA). Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 1. Toegang tot professionele instructeurs: AMMA heeft een team van ervaren en gekwalificeerde instructeurs die je kunnen helpen om je vaardigheden te verbeteren en je doelen te bereiken. Of je nu een beginner bent of een gevorderde beoefenaar, onze instructeurs hebben de expertise om je te begeleiden op jouw niveau.
 2. Verschillende trainingsmogelijkheden: AMMA biedt verschillende trainingsmogelijkheden aan, waaronder Kung Fu, Tai Chi, Qigong en zelfverdediging. Dit betekent dat je kunt kiezen welke stijl het beste bij jou past en waarin jij je wilt specialiseren.
 3. Flexibele lesroosters: Bij AMMA begrijpen we dat het leven druk kan zijn. Daarom bieden wij flexibele lesroosters aan die passen bij jouw agenda. Je kunt lessen volgen op verschillende tijdstippen en dagen van de week, zodat het gemakkelijk is om trainingen in te plannen.
 4. Gemeenschap van gelijkgestemde beoefenaars: Als lid van AMMA maak je deel uit van een gemeenschap van gepassioneerde beoefenaars die elkaar steunen en inspireren. Dit is een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken en gemotiveerd te blijven in jouw training.
 5. Speciale evenementen en workshops: Als lid van AMMA heb je toegang tot speciale evenementen en workshops die niet openstaan voor het publiek. Dit omvat bijvoorbeeld seminars met internationale gastdocenten en speciale trainingssessies voor leden.
 6. Korting op merchandise: AMMA biedt verschillende merchandise-artikelen aan, zoals T-shirts, trainingsbroeken en sporttassen. Als lid van AMMA krijg je korting op deze artikelen, zodat je jouw training in stijl kunt voortzetten.

Kortom, er zijn veel voordelen verbonden aan het lidmaatschap van AMMA. Als je geïnteresseerd bent in martial arts en wilt leren van professionele instructeurs in een gemeenschap van gelijkgestemde beoefenaars, dan is AMMA de perfecte plek voor jou. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze lessen en programma’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.