Leer Shaolin Kung Fu van de beste meesters op YouTube

shaolin kung fu youtube
07 mei 2023 0 reacties

Shaolin Kung Fu is een oude Chinese vechtkunst die bekend staat om zijn indrukwekkende acrobatiek, krachtige technieken en spirituele filosofie. Het is een kunstvorm die al eeuwenlang wordt beoefend en die nog steeds populair is over de hele wereld. Dankzij YouTube kunnen mensen overal ter wereld nu gemakkelijk toegang krijgen tot Shaolin Kung Fu-video’s en leren van de beste meesters.

Op YouTube vind je talloze video’s van Shaolin Kung Fu-beoefenaars die hun vaardigheden laten zien en instructies geven voor verschillende technieken. Of je nu een beginner bent die net begint met het beoefenen van Kung Fu of een ervaren beoefenaar die zijn of haar vaardigheden wil verbeteren, er zijn video’s voor elke vaardigheidsniveau.

Een van de grootste voordelen van het gebruik van YouTube om Shaolin Kung Fu te leren, is dat je op elk moment en op elke plaats toegang hebt tot lessen en instructies. Je hoeft niet naar een fysieke school te gaan of lessen te volgen op specifieke tijden. In plaats daarvan kun je gewoon thuis blijven en in je eigen tempo leren.

Er zijn veel verschillende kanalen op YouTube die zich richten op Shaolin Kung Fu. Sommige kanalen bieden instructies voor specifieke technieken, terwijl andere kanalen volledige lessen bieden voor beginners of gevorderde studenten. Er zijn ook kanalen met interviews met meesters, documentaires over de geschiedenis van Shaolin Kung Fu en wedstrijden waarin Shaolin Kung Fu-beoefenaars hun vaardigheden laten zien.

Het is belangrijk om te onthouden dat het leren van Shaolin Kung Fu via YouTube niet hetzelfde is als het volgen van lessen bij een gekwalificeerde instructeur. Hoewel video’s nuttig kunnen zijn als aanvulling op fysieke lessen, is het belangrijk om de juiste technieken en houdingen te leren om blessures te voorkomen. Als je serieus bent over het beoefenen van Shaolin Kung Fu, overweeg dan om lid te worden van een fysieke school en lessen te volgen bij een gekwalificeerde instructeur.

In conclusie, YouTube biedt een geweldige manier om kennis te maken met Shaolin Kung Fu en de basisvaardigheden onder de knie te krijgen. Of je nu wilt leren voor zelfverdediging, fitness of spirituele ontwikkeling, er zijn talloze video’s beschikbaar om uit te kiezen. Echter, voor gevorderde training en correcte techniek is het aanbevolen om lessen te volgen bij een gekwalificeerde instructeur.

 

6 veelgestelde vragen over Shaolin Kung Fu video’s op YouTube

 1. Welke Shaolin Kung Fu video’s zijn er op YouTube te vinden?
 2. Hoe kan ik Shaolin Kung Fu leren van YouTube video’s?
 3. Wat is een goede bron om Shaolin Kung Fu technieken te leren?
 4. Hoeveel verschillende soorten Shaolin Kung Fu stijlen zijn er?
 5. Welke Shaolin Kung Fu stijl is het meest geschikt voor beginners?
 6. Waar kan ik kijken naar professionele demonstraties van Shaolin Kung Fu op YouTube?

Welke Shaolin Kung Fu video’s zijn er op YouTube te vinden?

Er zijn veel verschillende soorten Shaolin Kung Fu-video’s te vinden op YouTube. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Instructievideo’s: Deze video’s bieden stapsgewijze instructies voor specifieke technieken en houdingen van Shaolin Kung Fu.
 2. Demonstratievideo’s: Deze video’s laten zien hoe Shaolin Kung Fu-beoefenaars hun vaardigheden toepassen in gevechts- of prestatiesituaties.
 3. Lesvideo’s: Dit zijn volledige lessen die worden aangeboden door Shaolin Kung Fu-scholen en instructeurs, waarbij studenten de basisprincipes van de kunst leren.
 4. Documentaires: Deze video’s geven een kijkje in de geschiedenis en cultuur van Shaolin Kung Fu, evenals de levens van beroemde meesters.
 5. Wedstrijdvideo’s: Dit zijn video’s van wedstrijden waarin Shaolin Kung Fu-beoefenaars hun vaardigheden demonstreren en tegen elkaar strijden.
 6. Interviewvideo’s: In deze video’s worden meesters geïnterviewd over hun ervaringen met het beoefenen en onderwijzen van Shaolin Kung Fu.
 7. Tutorial-video’s: Dit zijn video’s die tips en trucs bieden om je Shaolin Kung Fu-vaardigheden te verbeteren, zoals het versterken van je benen of het verbeteren van je ademhalingstechnieken.

Kortom, er is een breed scala aan Shaolin Kung Fu-video’s beschikbaar op YouTube, waardoor iedereen gemakkelijk toegang heeft tot deze prachtige kunstvorm.

Hoe kan ik Shaolin Kung Fu leren van YouTube video’s?

Het leren van Shaolin Kung Fu via YouTube-video’s kan een geweldige manier zijn om kennis te maken met deze vechtkunst en de basisvaardigheden onder de knie te krijgen. Hier zijn enkele tips om je te helpen effectief te leren van Shaolin Kung Fu-video’s op YouTube:

 1. Zoek betrouwbare bronnen: Er zijn veel kanalen op YouTube die Shaolin Kung Fu-video’s aanbieden, maar niet alle bronnen zijn even betrouwbaar. Zoek naar video’s van gerenommeerde instructeurs of scholen die bekend staan om hun expertise in Shaolin Kung Fu.
 2. Begin met de basis: Als beginner is het belangrijk om te beginnen met de basisvaardigheden en -technieken voordat je doorgaat naar meer geavanceerde technieken. Zoek naar video’s die zich richten op de fundamentele bewegingen, houdingen en ademhalingstechnieken.
 3. Oefen regelmatig: Net als bij elke andere vaardigheid, vereist het leren van Shaolin Kung Fu via video’s regelmatige oefening en toewijding. Maak tijd vrij in je dagelijkse routine om regelmatig te oefenen en probeer elke keer iets nieuws te leren.
 4. Let op details: Shaolin Kung Fu vereist precisie in beweging en techniek, dus let goed op de details in de video’s die je bekijkt. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe elk onderdeel van een techniek moet worden uitgevoerd voordat je doorgaat naar de volgende stap.
 5. Wees voorzichtig: Het leren van Shaolin Kung Fu via video’s kan gevaarlijk zijn als je niet voorzichtig bent. Zorg ervoor dat je de juiste houding aanneemt en de technieken op een veilige manier uitvoert om blessures te voorkomen.
 6. Overweeg fysieke lessen: Hoewel het leren van Shaolin Kung Fu via YouTube-video’s een geweldige manier kan zijn om kennis te maken met deze vechtkunst, is het aanbevolen om lessen te volgen bij een gekwalificeerde instructeur. Dit zal je helpen om de juiste technieken en houdingen te leren en blessures te voorkomen.

In conclusie, het leren van Shaolin Kung Fu via YouTube-video’s kan een effectieve manier zijn om deze vechtkunst onder de knie te krijgen, maar het vereist toewijding en regelmatige oefening. Zoek betrouwbare bronnen, begin met de basis, let op details en wees voorzichtig om optimaal te profiteren van deze leermethode.

Wat is een goede bron om Shaolin Kung Fu technieken te leren?

Er zijn verschillende bronnen beschikbaar om Shaolin Kung Fu technieken te leren, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en niveau van ervaring. Hier zijn een paar suggesties:

 1. Boeken: Er zijn veel boeken beschikbaar over Shaolin Kung Fu, die stap-voor-stap instructies en afbeeldingen bevatten van verschillende technieken. Enkele populaire titels zijn “The Shaolin Workout” van Shi Yan Ming en “Shaolin Chin Na” van Yang Jwing-Ming.
 2. Online cursussen: Er zijn verschillende online cursussen beschikbaar die zich richten op het onderwijzen van Shaolin Kung Fu technieken, zoals Udemy en Skillshare.
 3. YouTube-video’s: Zoals eerder vermeld, is YouTube een geweldige bron voor het vinden van instructievideo’s over Shaolin Kung Fu technieken. Er zijn veel kanalen op YouTube die zich richten op het onderwijzen van verschillende aspecten van de kunstvorm.
 4. Fysieke lessen: Het volgen van fysieke lessen bij een gekwalificeerde instructeur is de beste manier om Shaolin Kung Fu technieken te leren en te perfectioneren. Door persoonlijke begeleiding en feedback kun je de juiste houdingen en technieken leren en blessures voorkomen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het beoefenen van Shaolin Kung Fu discipline, toewijding en geduld vereist. Het kan jaren duren voordat je de basisvaardigheden onder de knie hebt, dus wees geduldig met jezelf tijdens het leerproces. Zorg er ook voor dat je begint met de basisvaardigheden voordat je doorgaat naar meer geavanceerde technieken.

Hoeveel verschillende soorten Shaolin Kung Fu stijlen zijn er?

Er zijn verschillende Shaolin Kung Fu-stijlen, elk met hun eigen kenmerken en specialiteiten. Hieronder staan enkele van de meest bekende stijlen:

 1. Chang Quan (Lange Vuist) – Dit is de meest bekende en algemene stijl van Shaolin Kung Fu. Het is gebaseerd op lange afstandstechnieken en omvat zowel hand- als voettechnieken.
 2. Da Hong Quan (Grote Rode Vuist) – Deze stijl is gebaseerd op krachtige, explosieve bewegingen en wordt beschouwd als een van de oudste Shaolin-stijlen.
 3. Xiao Hong Quan (Kleine Rode Vuist) – Deze stijl is gericht op snelheid en behendigheid, met snelle bewegingen en sprongen.
 4. Tong Bei Quan (Door het lichaam uitgestraalde vuist) – Deze stijl richt zich op het gebruik van het hele lichaam in plaats van alleen de armen of benen. Het omvat ook technieken zoals worpen en klemmen.
 5. Baji Quan (Acht Uitbarstingen Vuist) – Deze stijl wordt gekenmerkt door krachtige, snelle bewegingen die zijn ontworpen om een tegenstander te overweldigen.
 6. Wing Chun – Dit is een relatief moderne Shaolin-stijl die zich richt op close-combat technieken, zoals snelle stoten en trapbewegingen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele verschillende Shaolin Kung Fu-stijlen die er bestaan. Elke stijl heeft zijn eigen unieke kenmerken en specialiteiten, en het is aan de beoefenaar om te bepalen welke stijl het beste bij hem of haar past.

Welke Shaolin Kung Fu stijl is het meest geschikt voor beginners?

Er zijn verschillende stijlen van Shaolin Kung Fu, elk met hun eigen unieke kenmerken en technieken. Voor beginners wordt over het algemeen de Shaolin Changquan-stijl aanbevolen, omdat deze stijl een brede basis biedt van fundamentele technieken en houdingen.

Shaolin Changquan is een van de oudste en meest bekende stijlen van Shaolin Kung Fu. Het omvat een breed scala aan technieken, zoals trappen, stoten, blokkades en grepen. De stijl richt zich op het ontwikkelen van snelheid, kracht, flexibiliteit en coördinatie.

Een ander voordeel van het leren van Shaolin Changquan als beginner is dat het een goede basis legt voor het leren van andere stijlen in de toekomst. Veel andere Shaolin-stijlen bouwen voort op de fundamenten die worden geleerd in Changquan.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat elke stijl geschikt kan zijn voor beginners als deze wordt onderwezen door een gekwalificeerde instructeur die in staat is om de juiste techniek en houding te leren. Het is daarom belangrijk om onderzoek te doen naar de instructeur en school voordat je begint met lessen.

Als beginner kun je ook overwegen om verschillende stijlen uit te proberen voordat je beslist welke het beste bij jou past. Dit kan je helpen bij het vinden van een stijl die past bij jouw persoonlijke doelen en interesses.

In conclusie, hoewel er geen “beste” Shaolin Kung Fu-stijl is voor beginners, wordt Shaolin Changquan vaak aanbevolen vanwege de brede basis van fundamentele technieken die het biedt en de mogelijkheid om een goede basis te leggen voor toekomstige training. Het is echter belangrijk om te onthouden dat elke stijl geschikt kan zijn voor beginners als deze wordt onderwezen door een gekwalificeerde instructeur.

Waar kan ik kijken naar professionele demonstraties van Shaolin Kung Fu op YouTube?

Er zijn verschillende kanalen op YouTube waar je professionele demonstraties van Shaolin Kung Fu kunt bekijken. Hier zijn een paar suggesties:

 1. Shaolin Temple Cultural Center USA: Dit kanaal is gewijd aan het delen van de tradities en cultuur van de Shaolin-tempel en biedt talloze video’s van professionele demonstraties en optredens.
 2. Shaolin Kung Fu Online Library: Dit kanaal biedt een breed scala aan video’s over Shaolin Kung Fu, waaronder professionele demonstraties, trainingstips en interviews met meesters.
 3. Shi Heng Yi: Shi Heng Yi is een meester in de Shaolin-tempel en heeft een YouTube-kanaal waarop hij professionele demonstraties geeft en inzicht geeft in de filosofie achter Shaolin Kung Fu.
 4. Shaolin Temple Europe: Dit kanaal biedt video’s van professionele demonstraties die zijn uitgevoerd door meesters uit de Shaolin-tempel in Europa.
 5. Henan TV: Henan TV is een Chinese televisiezender die regelmatig programma’s uitzendt over Shaolin Kung Fu, waaronder professionele demonstraties van beoefenaars uit de tempel.

Dit zijn slechts een paar suggesties, maar er zijn nog veel meer kanalen op YouTube waar je professionele demonstraties van Shaolin Kung Fu kunt vinden. Het is ook de moeite waard om te zoeken naar video’s van specifieke meesters of scholen als je geïnteresseerd bent om meer te leren over hun stijl en technieken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.